Европа ще е под засилен миграционен натиск, защото е най-доброто място за живеене.

Това каза евродепутатът Светослав Малинов в скайп интервю за бежанската криза и отношението на Европа към нея в предаването „Сутрешен блок“ на телевизия Bulgaria ON AIR.

„Има все по-голямо желание на хора да живеят в Европа. Говорим за климатични промени, за много други неща свързани с демографията, така че Европа е наясно вече със себе си, че това ще бъде основният проблем на следващото поколение европейци“, допълни той.

По думите на Малинов Европа трябва да работи много първо – за да си остане най-доброто място за живеене и второ – за да направи така, че нейните непосредствени съседи да живеят в една по-сигурна обстановка.

„Трябва да се обърне поглед към Азия и Африка за изграждането на основни институции в някои държави и да помогнем за стабилизирането на политически режими, за да може да осигурим своето бъдеще“, каза Малинов.

Според него споразумението между Европейския съюз (ЕС) и Турция е „началото на края“ на бежанската криза в най-острия й вариант, а именно – паника сред граничните полицаи, паника сред населението, усещане за липса на контрол.

„Ако споразумението се спази повече такива сцени, каквито виждахме досега, няма да има“, твърди евродепутатът. „Иначе бежанците в Европа си остават, потокът ще бъде намален, но няма да бъде спрян. Най-важното е, че ще има контрол, ще знаем кой влиза, ще има изтласкване на опасността от Европейския съюз и най-вече от България“, заключи Светослав Малинов.

Прочети още на: https://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2016-03-21/migrantite-nalazvat-evropa-zashtoto-e-nay-dobroto-myasto-za-zhiveene