ЧУЙТЕ ТУК ИНТЕРВЮТО В ПРЕДАВАНЕТО „ПРЕДИ ВСИЧКИ“ ПО БНТ „ХРИЗОНТ“.

Най-доброто за европейските граждани в този момент е да се отложи датата на излизане на Великобритания от Европейския съюз, изказа мнение пред БНР евродепутатът Светослав Малинов. Той припомни, че през изминалите две години сигналите от Великобритания са били най-разнопосочни и отговорността за това е на политическия елит на Острова: 

„Британският политически елит, всички заедно, бавно и постепенно тласкаха лодката към сблъсъка. Две години го наблюдаваме, като катастрофа в забавен кадър и не можем нищо да направим, защото сигналите от Великобритания бяха най-разнопосочни, а ние не можем да взимаме страна“.

„Това е вътрешна информация от британския парламент, изпратена към нас. Следващите две седмици върху Тереза Мей ще се окаже огромен натиск да се приеме закон, който да отмени излизането на Великобритания на 29 март, не да отмени Брекзит, т.е. като се махне това нещо, ще се престане с абсолютно нереалистичните опити до 29 март да се направи някакво ново споразумение, за което наистина изглежда невъзможно. По мнението на всички, това е единственото мнозинство, което в момента съществува в британския парламент – да не се допусне Брекзит без споразумение“, коментира Малинов в интервю за предаването „Преди всички“.