Eвродепутатът на ДСБ/Демократична България Светослав Малинов проведе среща-разговор с гражданите на Пловдив. Темите на  двучасовата дискусия бяха свързани с бъдещето на Обединена Европа в навечерието на Брекзит и предстоящите избори за Европейски парламент. 

Българските граждани трябва да са в готовност да съберат всички документи за престой и работа, ако се стигне до Брекзит без споразумение, заяви Малинов.  Той посочи, че с документите за здравни осигуровки, доходи, законно право на труд и пребиване, както и за плащатени наеми през последните години, ще могат да преявяват претенции.  Малинов уточни, че британското правителство  трябва  да излезе с нови закони и те няма как да са по-добри за българските граждани, а ще бъдат ограничителни.

Относно пакета „Мобилност“ Малинов заяви, че тези тежки промени са разделили държавите, а такива закони трябва да бъдат връщани.  

Като член на Комисията по култура и образование българският евродепутат коментира и Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и отбеляза, че това е постижение на града, което привлича много хора и го поставя на серизона позиция в европейската карта. 

Светослав Малинов е водещ кандидат в листата на ДСБ, а листата на Демократична България ще бъде подредена на по-късен етап, като може да има разширение на коaлицията. 

Цялото интервю можете да чуете тук:

http://bnr.bg/plovdiv/post/101076541/evrodeputatat-svetoslav-malinov-se-sreshta-s-plovdivchani?fbclid=IwAR2oxqYl_wJFRPiZE5JveWaN17u61u4O_Uf2Bnwx553EISS3xCiFE42pGVg