На 15 и 16 юни 2012г. Информационното бюро на Европейския парламент в България организира Дни на ЕП в Бургас.  На 16-ти сутринта, след дълъг полет от Китай, Светослав Малинов отпътува от София за Бургас за участие в събитията. В 17:00ч.  в зала „Георги Баев“  на новия културен център на града – „Морското казино“ се проведе дискусия на тема „Как да преодолеем икономическата криза в Европа? Цената на не-Европа“. Участваха Евродепутатите Светослав Малинов (СК) и Андрей Ковачев (ГЕРБ), зам.кметът Атанаска Николова, отговорна за ресор Европейски политики и околна среда.  Водещ на форума беше г-жа Виолета Станичич – ръководител на ИБ на ЕП в България.

След това на главната улица на Бургас беше открита фотоизложба „Българските евродепутати: Брюксел — Страсбург — България“ .  На специален щанд гражданите получаваха информация и материали за Европейския парламент, а за доброто настроение се погрижиха Стефан Диомов и неговата група „Петте сезона“.

Събитието беше широко отразено във всички местни медии. Интервютата ще публикуваме в следващите дни.

Светослав Малинов и неговият екип благодарят на Информационното бюро на ЕП и  Община Бургас  за организацията и съдействието!