Евродепутатът Светослав Малинов беше на среща с ученици в Царево

“Миналата седмица в рамките на Европейско междучасие Светослав Малинов се срещна с гимназисти от СУ „Никола Вапцаров“ в Царево. Инициативата подкрепя позицията, че гражданското образование трябва да стане задължителна дисциплина в средните училища в България.”  Прочетете цялата статия тук: https://www.tsarevo.info/novini/2018/02/evrodeputatat-svetoslav-malinov-na-sreshta-s-uchenitsi-ot-tsarevo/ (още)

Учениците от Френската в Бургас излязоха в Европейско междучасие

“В понеделник с учениците от ПГРЕ „Г.С. Раковски“, гр. Бургас, поставихме началото на дискусия за проблемите, пред които е изправен Европейският съюз, както и възможностите, които той предоставя на младите хора.” Прочетете цялата статия тук: http://www.faragency.bg/bg/uchenitsite-ot-frenskata-v-burgas-izlyazoha-v-evropeysko-mezhduchasie/ (още)

Златаровци посрещнаха евродепутата Светослав Малинов

Средно училище “Проф. д-р Асен Златаров”, гр. Първомай, също се включи в инициативата “Европейско междучасие”. Сред темите, които обсъдихме с учениците, бяха основните права на българските младежи като равноправни европейски граждани и дейността на евроинституциите. Прочетете цялата статия тук:  http://www.haskovo.net/news/445586/Zlatarovci-posresthnaha-evrodeputata-Svetoslav-Malinov (още)

Звънецът във Френската гимназия е същият като в Европарламента

„Вие сте първото поколение, което няма съзнателни спомени, от времето, когато България не бе член на Европейския съюз, когато вашите родители не можеха да се придвижват свободно. Може би ще ви се наложи да защитавате този съюз,“ обърна се към гимназистите Малинов. В типичния си увлекателен стил той отказа да представя предварително подготвена мултимедийна презентация за работата на ЕП и заложи на искрени и лични впечатления, мотиви и виждания за […] (още)

Среща с евродепутата Светослав Малинов

“Учениците от ПГРЕ „Г. С. Раковски “ – Бургас проведоха среща с евродепутата Светослав Малинов. Събитието е във връзка с неговия проект “Европейско междучасие“, който се провежда в подкрепа на позицията за въвеждането на гражданското образование като отделен предмет в системата на средното образование. Инициативата има за цел да популяризира Европейския съюз и по-специално дейността на Европейския парламент сред по-млада аудитория, както и да запознае учениците с правата и възможностите, […] (още)

Светослав Малинов: Реакцията на Валери Симеонов издава дълбок провинциализъм

“Няколко от най-четените медии в ЕС вече излязоха с коментари, които са недвусмислено негативни. Дълбок провинциализъм. Отблъскващо поведение. То, може би, ще донесе симпатии в малка част от български граждани за г-н Симеонов, но това е много тежък удар върху престижа на България и мога да кажа, в случая – лично върху Борисов. Сега част от нашите колеги в ЕП ще открият, че има един такъв дълбоко затънал в национализъм […] (още)

Светослав Малинов: Чашата на пропагандата на ГЕРБ преля (ВИДЕО)

“След 10-годишно прилагане на Механизма за сътрудничество и проверка България получи по-ниска оценка от Румъния по отношение на борбата с корупцията, правосъдието и върховенството на закона. Освен това баварският вътрешен министър Йоахим Херман от ХСС, традиционни съюзници на ГЕРБ, заяви, че България не може да бъде част от Шенгенското пространство поне през следващите две години.   Тук можем да кажем, че чашата преля. Преля чашата на пропагандата на правителството, че […] (още)

Св. Малинов: Изискванията за членство на страните от Западните Балкани в ЕС – много по-сурови заради нашия провал

”Вчера беше много лош ден за пропагандата на ГЕРБ, защото се вижда, че дори и да е имало някакво смекчаване на отношението около Европредседателството, това, което всички международни наблюдатели виждат и изтъкват в момента, е една степен по-грубо като отношение към България. Поводът е оценката за изминалите десет години с Механизма за сътрудничество и проверка за България и Румъния, която беше представена в Комисията по бюджетен контрол в Европейския парламент. […] (още)

Конкурсът Европейско междучасие дава шанс на ученици да посетят Брюксел

”През 2017 година Светослав Малинов посети десетки средни училища в цялата страна  и дискутира с учениците проблемите, пред които е изправен Европейския съюз, както и възможностите, които той предоставя на младите хора. ” Прочетете цялата статия тук: https://www.burgasinfo.com/news/view/5/77334 (още)

Евродепутатът Светослав Малинов с предизвикателство към учениците от три училища в Бургаско

”През 2017 година Светослав Малинов посети десетки средни училища в цялата страна  и дискутира с учениците проблемите, пред които е изправен Европейския съюз, както и възможностите, които той предоставя на младите хора. ” Прочетете цялата статия тук: http://www.gramofona.com/horata/evrodeputatat-svetoslav-malinov-s-predizvikatelstvo-kam-uchenicite-ot-tri-uchilishta-v-burgasko (още)

Next Page »