Евродепутатът Светослав Малинов беше на среща с ученици в Царево

“Миналата седмица в рамките на Европейско междучасие Светослав Малинов се срещна с гимназисти от СУ „Никола Вапцаров“ в Царево. Инициативата подкрепя позицията, че гражданското образование трябва да стане задължителна дисциплина в средните училища в България.”  Прочетете цялата статия тук: https://www.tsarevo.info/novini/2018/02/evrodeputatat-svetoslav-malinov-na-sreshta-s-uchenitsi-ot-tsarevo/ (още)

Учениците от Френската в Бургас излязоха в Европейско междучасие

“В понеделник с учениците от ПГРЕ „Г.С. Раковски“, гр. Бургас, поставихме началото на дискусия за проблемите, пред които е изправен Европейският съюз, както и възможностите, които той предоставя на младите хора.” Прочетете цялата статия тук: http://www.faragency.bg/bg/uchenitsite-ot-frenskata-v-burgas-izlyazoha-v-evropeysko-mezhduchasie/ (още)

Златаровци посрещнаха евродепутата Светослав Малинов

Средно училище “Проф. д-р Асен Златаров”, гр. Първомай, също се включи в инициативата “Европейско междучасие”. Сред темите, които обсъдихме с учениците, бяха основните права на българските младежи като равноправни европейски граждани и дейността на евроинституциите. Прочетете цялата статия тук:  http://www.haskovo.net/news/445586/Zlatarovci-posresthnaha-evrodeputata-Svetoslav-Malinov (още)

Звънецът във Френската гимназия е същият като в Европарламента

„Вие сте първото поколение, което няма съзнателни спомени, от времето, когато България не бе член на Европейския съюз, когато вашите родители не можеха да се придвижват свободно. Може би ще ви се наложи да защитавате този съюз,“ обърна се към гимназистите Малинов. В типичния си увлекателен стил той отказа да представя предварително подготвена мултимедийна презентация за работата на ЕП и заложи на искрени и лични впечатления, мотиви и виждания за […] (още)

Среща с евродепутата Светослав Малинов

“Учениците от ПГРЕ „Г. С. Раковски “ – Бургас проведоха среща с евродепутата Светослав Малинов. Събитието е във връзка с неговия проект “Европейско междучасие“, който се провежда в подкрепа на позицията за въвеждането на гражданското образование като отделен предмет в системата на средното образование. Инициативата има за цел да популяризира Европейския съюз и по-специално дейността на Европейския парламент сред по-млада аудитория, както и да запознае учениците с правата и възможностите, […] (още)

Конкурсът Европейско междучасие дава шанс на ученици да посетят Брюксел

”През 2017 година Светослав Малинов посети десетки средни училища в цялата страна  и дискутира с учениците проблемите, пред които е изправен Европейския съюз, както и възможностите, които той предоставя на младите хора. ” Прочетете цялата статия тук: https://www.burgasinfo.com/news/view/5/77334 (още)

Евродепутатът Светослав Малинов с предизвикателство към учениците от три училища в Бургаско

”През 2017 година Светослав Малинов посети десетки средни училища в цялата страна  и дискутира с учениците проблемите, пред които е изправен Европейския съюз, както и възможностите, които той предоставя на младите хора. ” Прочетете цялата статия тук: http://www.gramofona.com/horata/evrodeputatat-svetoslav-malinov-s-predizvikatelstvo-kam-uchenicite-ot-tri-uchilishta-v-burgasko (още)

Българското председателство на Съвета: евродепутати от България изразяват мнения

”Светослав Малинов (ЕНП) припомни, че заради референдума за Брекзит и решението на Великобритания да се откаже от своето председателство България поема кормилото на Съвета шест месеца по-рано. „Брекзит несъмнено ще хвърли тежка сянка върху председателството“, заявява той. Макар че приоритетите на България са определени в съгласие със страните-председателки преди и след нея (Естония и Австрия), г-н Малинов се надява „да успеем с една или две политически инициативи, които не биха […] (още)

Интервю с проф. Димитър Иванов

Преди няколко дни внезапно почина проф. Димитър Иванов, един от основателите на специалност Политология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Прекрасен човек и прекрасен преподавател! Лично аз му дължа изключително много! Нека да си спомним за него с това интервю, което той даде за списание “Разум” през 2008г. Вечна му памет! Светослав Малинов: Вие сте от ос­нователите и сега, така да се каже, доайен на специалността Политоло­гия у нас. Бихте […] (още)

Преводачите на българска литература – посланици на културата в Европа

На 15 ноември 2016 г. Светослав Малинов, член на Европейския парламент от групата на ЕНП, бе домакин на публичното събитие „Преводачите на българска литература – посланици на културата в Европа“ (Translating Bulgarian Literature: Ambassadors Of Culture In Europe“). Събитието събра повече от 200 души, сред които посланика на България в Белгия, представители на посолството на Хърватия, на преводаческата гилдия в европейските институции, местни издатели, представители на програма “Творческа Европа“ и […] (още)

Next Page »