Възможности за работа и стаж в европейските институции

С екипа ми съставихме кратък списък на актуалните възможности за професионална реализация в европейските институции към момента. Текстовият файл съдържа свободни позиции за постоянна работа, както и много възможности за стажантски програми в Европейската комисия, Европейския парламент и други институции. Ако желате, можете да разпространите този списък и сред Ваши близки и познати, които биха имали интерес в подобни възможности. Информацията е особено полезна за настоящи студенти или млади професионалисти с […] (още)

Посетителска група в Европейския парламент (18-20 ноември 2014 г.)

В средата на м. ноември имах удоволствието да посрещна посетителска група, която беше съставена от гости от цялата страна. Групата се запозна отблизо с дейността на Европейския парламент, дневния ред на евродепутатите, а посетителите успяха и да видят на живо официалната заседателна зала в Брюксел. Имах възможността да споделя с тях своите наблюдения за функционирането на ЕС, бъдещите тенденции за развитието на континента, както и перспективите пред България. Радвам се, […] (още)

Награда за “Ярко постижение в областта на превода 2014” от Съюза на преводачите в България

В разгара на изслушванията на новите кандидати за членове на Комисията пропуснах едно много стойностно и лично събитие – връчването на годишните награди на Съюза на преводачите в България за 2014 г. Изключително поласкан съм, че бях отличен с приза за “Ярко постижение в областта на превода” за превода си от английски на “Политически есета” от Дейвид Хюм. Това е второто ми отличие в качеството ми на преводач след наградата ми през […] (още)

#ДАНСwithme 356

Днес за 365-ти пореден ден поискахме оставката на правителството на Пламен Орешарски, избрано с мандат на БСП в коалиция с ДПС и подкрепено от Атака. Това правителство опорочи европейския избор на България, опита се да омаловажи постижението, за което работиха поколения преди нас и постави на карта бъдещето на децата ни. Най-после, това правителство работи и директно срещу общите интереси на обединена Европа, защитавайки руския дневен ред по проекти като […] (още)

Благодаря за доверието и подкрепата! Няма да ви разочаровам!

На 30 май 2004г. в зала “България” основахме Демократи за силна България. Това беше и началото на моя път в политиката. Точно на днешния ден искам да ви благодаря за доверието и подкрепата! Няма да ви разочаровам! Предстоят ни успехи, защото нашата кауза е по-актуална от всякога, а ние не и изменихме нито за миг: ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ В ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА! Щастлив съм, че десетилетие по-късно направихме важна стъпка напред […] (още)

“Златното сърце на София” с премиера в Европейския парламент

За мен беше удоволствие да съм домакин на премиерата на “Златното сърце на София” в сградата на Европейския парламент. Благодаря на авторите на филма и на Българска Национална Телевизия за съдействието и високия професионализъм. Сърдечно благодаря и на всички гости, с които споделихме това преживяване в навечерието на светлите Великденски празници!     (още)

Солидарност с Украйна!

ЕНП подкрепя Източното партньорство и волята на народа на Украйна да бъде част от европейското политическо пространство.  Осъждаме насилието над хора по улиците на Киев.  Колегата от Полша Jacek Saryusz-Wolski направи този плакат, напомнящ за полската “Солидарност” – символ на промените в целия Източен блок.  Снимахме се пред знамената на Украйна и ЕС в сградата на Европейския парламент, за да заявим своята лична подкрепа за Европейска Украйна! (още)

Колеги, гордеем се с вас!

Голяма група преподаватели от Софийския университет “Св. Климент Охридски” днес се събрахме в двора на Алма Матер за да подкрепим своите студенти. (още)

Срамно решение, вредно за България!

Безумното решение на парламента от вчера никога няма да има правно действие.  Но вредата, която то нанася на страната ни е огромна. Решението за продължаване на мораториума върху възможността граждани на ЕС да купуват земеделска земя е напълно безмислено и породено единствено от евтин популизъм. Това решение  е доказателство, че България не спазва европейския договор. Трябва да си даваме сметка,  че България не е популярна в ЕС.  Жалко, но е […] (още)

В Брюксел Орешарски беше посрещнат от по-голям брой протестиращи, отколкото европейски политици

Когато подкрепата за едно правителство е рекордно ниска в рамките на държавата му, естествено е то да не се радва на доверие и сред международните фактори. Правителството започна с неубедително и неясно мнозинство и с назначението на г-н Пеевски, чието име колкото и да ми беше неприятно, трябваше да чувам в пленарна зала в Страсбург. Чисто протоколните посещения на г-н Орешарски в Брюксел, отминаха без никакви позитивни последици за страната. […] (още)

Next Page »