Възможности за работа и стаж в европейските институции

internships

С екипа ми съставихме кратък списък на актуалните възможности за професионална реализация в европейските институции към момента. Текстовият файл съдържа свободни позиции за постоянна работа, както и много възможности за стажантски програми в Европейската комисия, Европейския парламент и други институции. Ако желате, можете да разпространите този списък и сред Ваши близки и познати, които биха имали интерес в подобни възможности. Информацията е особено полезна за настоящи студенти или млади професионалисти с […] (още)

Посетителска група в Европейския парламент (18-20 ноември 2014 г.)

IMG_2056[1]

В средата на м. ноември имах удоволствието да посрещна посетителска група, която беше съставена от гости от цялата страна. Групата се запозна отблизо с дейността на Европейския парламент, дневния ред на евродепутатите, а посетителите успяха и да видят на живо официалната заседателна зала в Брюксел. Имах възможността да споделя с тях своите наблюдения за функционирането на ЕС, бъдещите тенденции за развитието на континента, както и перспективите пред България. Радвам се, […] (още)

Награда за “Ярко постижение в областта на превода 2014″ от Съюза на преводачите в България

P1130502_f

В разгара на изслушванията на новите кандидати за членове на Комисията пропуснах едно много стойностно и лично събитие – връчването на годишните награди на Съюза на преводачите в България за 2014 г. Изключително поласкан съм, че бях отличен с приза за “Ярко постижение в областта на превода” за превода си от английски на “Политически есета” от Дейвид Хюм. Това е второто ми отличие в качеството ми на преводач след наградата ми през […] (още)

#ДАНСwithme 356

s5w

Днес за 365-ти пореден ден поискахме оставката на правителството на Пламен Орешарски, избрано с мандат на БСП в коалиция с ДПС и подкрепено от Атака. Това правителство опорочи европейския избор на България, опита се да омаловажи постижението, за което работиха поколения преди нас и постави на карта бъдещето на децата ни. Най-после, това правителство работи и директно срещу общите интереси на обединена Европа, защитавайки руския дневен ред по проекти като […] (още)

Благодаря за доверието и подкрепата! Няма да ви разочаровам!

учредително събрание ДСБ

На 30 май 2004г. в зала “България” основахме Демократи за силна България. Това беше и началото на моя път в политиката. Точно на днешния ден искам да ви благодаря за доверието и подкрепата! Няма да ви разочаровам! Предстоят ни успехи, защото нашата кауза е по-актуална от всякога, а ние не и изменихме нито за миг: ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ В ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА! Щастлив съм, че десетилетие по-късно направихме важна стъпка напред […] (още)

“Златното сърце на София” с премиера в Европейския парламент

film4

За мен беше удоволствие да съм домакин на премиерата на “Златното сърце на София” в сградата на Европейския парламент. Благодаря на авторите на филма и на Българска Национална Телевизия за съдействието и високия професионализъм. Сърдечно благодаря и на всички гости, с които споделихме това преживяване в навечерието на светлите Великденски празници!     (още)

Солидарност с Украйна!

SvMUkr-w

ЕНП подкрепя Източното партньорство и волята на народа на Украйна да бъде част от европейското политическо пространство.  Осъждаме насилието над хора по улиците на Киев.  Колегата от Полша Jacek Saryusz-Wolski направи този плакат, напомнящ за полската “Солидарност” – символ на промените в целия Източен блок.  Снимахме се пред знамената на Украйна и ЕС в сградата на Европейския парламент, за да заявим своята лична подкрепа за Европейска Украйна! (още)

Колеги, гордеем се с вас!

sTUDENTI261013

Голяма група преподаватели от Софийския университет “Св. Климент Охридски” днес се събрахме в двора на Алма Матер за да подкрепим своите студенти. (още)

Срамно решение, вредно за България!

BG-EU

Безумното решение на парламента от вчера никога няма да има правно действие.  Но вредата, която то нанася на страната ни е огромна. Решението за продължаване на мораториума върху възможността граждани на ЕС да купуват земеделска земя е напълно безмислено и породено единствено от евтин популизъм. Това решение  е доказателство, че България не спазва европейския договор. Трябва да си даваме сметка,  че България не е популярна в ЕС.  Жалко, но е […] (още)

В Брюксел Орешарски беше посрещнат от по-голям брой протестиращи, отколкото европейски политици

SM-RK

Когато подкрепата за едно правителство е рекордно ниска в рамките на държавата му, естествено е то да не се радва на доверие и сред международните фактори. Правителството започна с неубедително и неясно мнозинство и с назначението на г-н Пеевски, чието име колкото и да ми беше неприятно, трябваше да чувам в пленарна зала в Страсбург. Чисто протоколните посещения на г-н Орешарски в Брюксел, отминаха без никакви позитивни последици за страната. […] (още)

Next Page »