Благодаря за всички хубави пожелания за рождения ми ден!

Новата година от живота ми започва с важна политическа крачка.

Единната платформа между ДСБ и „Единство“ има за цел да отговори на очакванията на десните избиратели. Заедно с Надежда в Европейския парламент винаги сме се чувствали отговорни към сините избиратели, които през 2009 г. облякоха единството в политически смисъл. Чувствали сме се неловко, когато наши колеги в ЕНП ни попитат защо не сме заедно, след като нямаме политически различия. Затова през последната една година положихме много усилия да постигнем единство на истинската десница – не на партийни заглавия и абревиатури, а на хората от плът и кръв, които срещаме и които ни задават въпроса „Какво става с демокрацията?“, „Какво ще правим сините?“, „Няма ли да се обединим, за да не ни управляват комунисти и милиционери?“

Щастлив съм, че днес направихме първата стъпка към трайно обединение. Вече няма да ви занимаваме преди всеки избори с темата дали и с кого ще се коалираме, няма да ви говорим за преговори и процедури. На следващите избори и на по-следващите, както и на онези след тях, ще бъдем едно цяло.
Ще защитаваме достиженията на България, които заедно извоювахме в двете десетилетия борба за демокрация.
Ще изобличаваме онези, които съсипват и разпиляват постигнатото.
Ще показваме пътя за постигане на днешните цели пред българите.
Ще говорим за политика, ще правим политика, ще показваме как се прави политика в Европейския парламент, в Народното събрание, в общините и в свободните граждански общности.